top of page
  • Szerző képeDrDitto

Végre Advent!..vagy másképp érzel?

Frissítve: márc. 19.Hiányzik ez a megszentelt várakozás! Várakozás az örömre.. Ugyanakkor mostanában már különös kihívássá alakult, szinte minden ellenünk dolgozik. A környezet eláraszt minket előrehozott, azonnali örömökkel. Szinte mindent megkaphatsz két nap alatt, online, különösen itt Amerikában…Tényleg eszméletlen nyomás van a boltokban is, már rég fent van a karácsonyfa mindenhol, szólnak a zenék mindenhonnan. Mintha felgyorsították volna jeleneteket hasonlóan egy pszichológiai krimihez.

Hiányzik Advent, de egészen máshogy. Idén különösen is szeretném felrázni a családomat és megívni titeket is erre a próbálkozásra. Először is, ki kell, hogy táguljon az időérzetünk. Alig várom a templomi olvasmányokat, a Jelenések könyvéből, az eljövendőről és az Ószövetség próféták régi időkből felhangzó sóvárgása mellett. A jó hír, hogy nemcsak a csodás multat éljük át újra meg újra. Hitünk szerint igazi, "élő Adventben" élünk, a várakozás valóságos, Krisztus még egyszer eljön valóságosan.

És ha már pszichológia, és időutazás, akkor jöjjön Dickens Karácsonyi Éneke - szintén kicsit máshogy. Ezzel kapcsolatban szeretnék egy különleges videót megosztan lélekébresztőként. Egész biztosan nem erre számítanátok Advent elején és remélem pont ezért fog tetszeni. Röviden összefoglalom, az angol nyelvű videók linkjét a poszt végén találod.

Véletlenül találtam rá egy Connecticut-i pap tanulságtételére. Ez egy pár részes videó külön külön elég rövidek öt-hat perc, elég amatőr és láthatóan nem az a tipikus youtuber tipus. Csodás, mivel számomra ettől igazán is hiteles. El is mondja, hogy a plébánia "könyörgésére"vette fel a felvételeket, mivel az őt ismerő emberek szertték volna megosztani másokkal is Jeffrey atya történetét.

Fiatalabb korában amikor még nem hogy nem volt nemhogy pap, de még vallásos sem, egy baleset kapcsán klinikai halál állapotába került. Amit megtapasztalt - saját elmondása szerint - a karácsonyi énekhez volt hasonlítható. Az őrangyala mutatta meg az eddigi életét. Elképesztő volt látni hogy a legkisebb elkövetett rossz és milyen hatással volt másokra, milyen hullámokat gerjesztett. A végén, Scroogehoz hasonlóan, megsemmisülve állt, várva az ítéletet. Ót idézve kristály tisztán érezte, hogy így nem lehet a Szentek Szentje, Isten elé állni, Vágyakozott rá, szeretett volna, de teljesen méltatlannak érezte magát a Jelenlétre. Keserves fájdalmában megérezte azt is, hogy Valaki áll mögötte. Érezte, hogy ez biztosan Jézus kell, hogy legyen. De továbbra is, az elkövetett rossz lebénította, nem tudott megfordulni, hogy ránézzen, bárhogy próbálta. Fájdalombában azonban új dolog történt, érezte, hogy a Mögötte Álló gyengéden, de határozott erővel megfogja és Maga felé fordítja. Ott állt előtte az Úr Jézus. Az Jeffrey atya szerint az Isten irgalmasság kép nagyon jól megközelíti, azt, amilyennek Jézust látta, azzal a külöbséggel, hogy vakítóan fényes volt, még a tekintete is.

A történet vége, hogy Isten visszaküldte őt nagy feladatokkal.

Merjünk várni az Örömre. Merjünk máshogy is várni.

És akkor itt vannak a videók, sok szeretettel. Áldott Ádventet mindannyiunknak!Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page